beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Timori Lindor, shteti i 93-të që e njeh pavarësinë e Kosovës

Timori Lindor, shteti i 93-të që e njeh pavarësinë e Kosovës

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmaur permes puiblikimit ne Webfaqen e Ministrisë se Punëve të Jashtme të Kosovës se Qeveria Demokratike e Timorit Lindor, shtet ishullor që ndodhet në Azinë juglindore, ka njohur Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran. Timori Lindor është shteti i 93-të qe ka njohur shtetin sovran dhe të pavarur të Kosovës.

Harta e Kosovës
Harta e Kosovës by Skender Gagica

Timori Lindor njeh pavarësinë e Kosovës
http://www.mfa-ks.net/?page=1,4,1479

Timori Lindor njeh pavarësinë e Kosovës

Prishtinë, 9 nëntor 2012 – Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj sot ka pranuar një letër nga Ministri i Punëve të Jashtme të Timorit Lindor, Jose Luis Guterres, përmes së cilës ky shtet njeh pavarësinë e Republikës së Kosovës.

“I nderuari Ministër Hoxhaj, shpreh mirënjohjen për vizitën tuaj në Timorin Lindor me 15 shtator, ku ne kemi diskutuar çështjet e interesit të përbashkët. Timori Lindor ndan eksperienca të përbashkëta dhe solidarizohet me popullin dhe Qeverinë e Kosovës. Kam nderin që t’u përcjell juve, dhe përmes juve Qeverisë së Kosovës, se Qeveria Demokratike e Timorit Lindor njeh pavarësinë e Republikës së Kosovës. Me këtë njohje formale është dëshira ime që Timori dhe Kosova mund të lidhin marrëdhënie diplomatike sa më parë”, thuhet në letrën dërguar Ministrit Hoxhaj.

Në këtë letër po ashtu thuhet se Timori Lindor shpreh urimet e përzemërta popullit të Kosovës për progresin e arritur.

Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj me 15 shtator ka vizituar Timorin Lindor, ku ishte pritur nga përfaqësues të lartë të këtij shteti.

Gjatë takimeve të ndryshme edhe në Fiji dhe New York, Ministri Hoxhaj kishte marr mbështetjen e këtij shteti për të njohur pavarësinë e Kosovës.

Timori Lindor - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Timori Lindor është shtet ishullor në Azinë juglindore.

Flag of East Timor

Timori Lindor përfshinë pjesën lindore të ishulli Timor në Arkipelagun e Malajës, dy ishuj fqinj dhe enklavën Okusi-Anbeno në pjesën perëndimore i Timorit. Kufizohet me Indonezinë në perëndim. Nga bregdeti i Australisë, Timorin lindor e ndan Deti Timor. I tërë ishulli Timor ka një sipërfaqe prej 30.777 km², nga e cila sipërfaqe Timorit Lindor i takon 15.000 km². Klima është tropike, e nxehtë dhe e lagësht, me periudha të shirave dhe periudhës së thatë të vitit.

Kommentare sind geschlossen