beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Tajlanda njeh pavarësinë e Kosovës

Tajlanda njeh pavarësinë e Kosovës

Ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj ka konfirmuar permes Platformes Sociale Twitter se Mbretëria e Tajlandës, nje shtet në Azinë Juglindore, ka vendosur më 26 Shtator 2013 për njohjen e Kosovës si shtet të pavarur dhe sovran. Tajlanda është shteti i 102-të qe ka njohur shtetin sovran dhe të pavarur të Kosovës.

Flag of Thailand

Tajlanda - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Tailanda është mbretëri në Polonezi pran Gjirit Tajlandezë, zë një sipërfaqe prej 513 115 km2 në të cilën jetojnë 59,41 milion banorë, shumica popullsi të quajtur Tai/tajlandezët, Lao/laonezët, Shan/shanonezët dhe kinezë të largët. Në jug të Malareve ndër të tjera janë 94% të përkatësisë fetare budiste. Kryeqytet i mbretërisë është Bangkoku dhe gjuhë zyrtare është gjuha Tai/taitishtja.

Kommentare sind geschlossen