beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Republika e Fixhit njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Republika e Fixhit njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmaur ketë Javë permes puiblikimit ne Webfaqen e Ministrisë se Punëve të Jashtme se Republika e Ishujve Fixhi, një shtet ishullor që ndodhet në Oqeani, ka njohur Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran. Republika e Ishujve Fixhi është shteti i 94-të qe ka njohur shtetin sovran dhe të pavarur të Kosovës.

Harta e Kosovës
Harta e Kosovës by Skender Gagica

Arrin nota verbale e njohjes së Kosovës nga Fixhi
http://www.mfa-ks.net/?page=1,4,1504

Prishtinë, 22 nëntor 2012 – Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, ka pranuar notën verbale dhe një letër për njohjen zyrtare të Republikës së Kosovës nga Republika e Fixhit.

Fixhi - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Fixhi, emri zyrtar Republika e Ishujve Fixhi është një shtet ishullor në Oqeani.Fixhi përbëhet prej një mori ishujsh në Jug të Oqeanit Paqësor.Ka 322 ishuj dhe 522 ishujza.106 prej ishujve janë të pa banuar.87% i sipërfaqes së Fixhit përbëhet nga dy ishujt më të mëdha të vendit, në Viti Levu dhe Vanua Levu.

Flag of Fiji

Ishujt e arqipelagut i ngjajne nje patkoi kali, te rrethuar nga breza te shumte korali, qe lagen nga deti i Koros. Ishujt kryesore jane Viti Levu, Vanua Levu, Taveuni, Kandavu, Koro dhe Rotuma. Me origjine vullkanike, paraqesin depozita te bollshme kalkari dhe karakterizohen nga nje morfologji kryesisht malore e theksuar e cila, gjate bregdetit i le vendin nje fashe luginore. Pika me e larte e arqipelagut është mali Viktoria ose Tomaniivi (1.324 m), ne Viti Levu.

Kommentare sind geschlossen