beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Republika e Beninit, shteti i 80-të që e njeh pavarësinë e Kosovës

Republika e Beninit, shteti i 80-të që e njeh pavarësinë e Kosovës

Mediat kosovare, si Portali Indeksonline dhe Telegrafi por edhe Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës njoftojn ne Webfaqen zyrtare se Republika e Beninit, ka njohur zyrtarisht pavarësinë e Kosovës, duke e rritur në 80 numrin e shteteve që e kanë njohur Republikën e pavarur dhe sovrane të Kosovës.

Benin

Republika e Beninit - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Benini zyrtarisht Republika e Beninit, është një shtet në pjesën perendimore të Afrkës. Benini kufizohet nga Togo në perëndim, nga Burkina Faso dhe Nigeri në veri, nga Nigeria në lindje, dhe nga gjiri i Beninit në jug ku ndodhet edhe shumica e popullsisë. Kryeqytet i Beninit është Porto-Novo, por selia e qeverise ndodhet në qytetin më të madh të vendit Kotonou. Benini ka një sipërfaqe prej 112.622 km² dhe një popullsi prej 9,05 milion banorë.

Kommentare sind geschlossen