beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Qytetët Kosovare - Prishtina, Peja, Prizreni, Gjakova, Mitrovica ...

Qytetët Kosovare - Prishtina, Peja, Prizreni, Gjakova, Mitrovica ...

Prishtina gjendet në pjesën veriperëndimore të Kosovës dhe shtrihet buzë rrafshnaltës së plleshme rrëzë maleve të argjendta.


Qytetët Kosovare - Prishtina

Komuna e Pejës përfshin një hapësirë prej 603 km² ndërsa vetëm qyteti i Pejës ka një sipërfaqe prej rreth 20 km².Aktualisht Peja llogaritet të ketë mbi 150 mijë banorë.


Qytetët Kosovare - Peja

Komuna e Prizrenit me sipërfaqe prej 640 km2 (5.94 % teteritorit të Kosovës) gjendet ne jugperendim të Kosovës dhe me 76 vendbanime dhe me 220.776 banorë nga të cilët ne Prizren janë rreth 110.000 banore.


Qytetët Kosovare - Prizreni

Pozita strategjike dhe sidomos ajo gjeografike në mes dy lumenjve të rëndësishëm, Ibrit e Sitnicës, ka bërë që territori i Mitrovicës të popullzohet qysh në parahistori.


Qytetët Kosovare - Mitrovica

Qyteti i Gjakovës shtrihet në bregun e majtë të lumit Erenik ndërkaq nga të dy anët e përroit Krena shtrihet kodra e Çabratit.


Qytetët Kosovare - Gjakova

Aeroporti i Gjakovës is an airfield near Gjakova, in western Kosovo.


Aeroporti i Gjakovës

Hartë e Qytetëve Kosovare

Kommentare sind geschlossen