beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Nigeri dhe Guinea njohin Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Nigeri dhe Guinea njohin Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka njoftuar se Republika e Nigerit dhe Republika e Guinea Conakry kanë njohur zyrtarisht pavarësinë e Kosovës, duke e rritur në 79 numrin e shteteve që e kanë njohur Republikën e pavarur dhe sovrane të Kosovës.

Kosova

Ministria e Punëve të Jashtme - Republika e Nigerit dhe Republika e Guinea Conakry njohin pavarësinë e Kosovës
http://www.mfa-ks.net/?page=1,4,896

Prishtinë, 16 gusht 2011 - Republika e Nigerit dhe Republika e Guinea Conakry kanë njohur zyrtarisht pavarësinë e Kosovës, duke e rritur në 79 numrin e shteteve që e kanë njohur Republikën e pavarur dhe sovrane të Kosovës. Notat verbale të njohjes së Republikës së Kosovës nga këto dy shtete afrikane, janë dërguar në Kosovë nga Zëvendëskryeministri i Parë i Republikës, Behgjet Pacolli, i cili po zhvillon një turne lobues për njohjen e Kosovës, në shumë vende të Afrikës.

Republika e Nigerit - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Republika e Nigerit, shtrihet në Afrikën Perëndimore dhe ka një sipërfaqe prej rreth 1 milion e 300 mijë kilometrash katrorë, duke qenë shteti më i madh i Afrikës Perëndimore.
Nigeri është një shtet në zhvillim dhe ka rreth 15 milionë banorë.

Republika e Guinea Conakry - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Republika e Guinea Conakry ndodhet në Afrikën Perëndimore. Më herët e njohur si Guinea franceze, ky shtet ka një popullsi prej rreth 10 milionë banorësh të cilët i përkasin njëzet e katër grupeve etnike të ndryshme. Sipërfaqja e Guineas është rreth 250 mijë kilometra katrorë.

Kommentare sind geschlossen