beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Kuvajti njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Kuvajti njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka njoftuar permes puiblikimit ne Webfaqen "Shtetet që e kanë njohur Republikën e Kosovës" të MPJ se Qeveria e Kuvajtit, ka vendosur ta njoh Republikën e Kosovës si shtet të pavarur dhe sovran. Edhe Agjensia e Lajmeve "Kuwait News Agency" kishte lajmeruar me heret per njohjen e Kosovës nga Kuvajti...

Harta e Kosovës
Harta e Kosovës by Skender Gagica

Kuwait officially recognizes Kosovo
http://www.kuna.net.kw/NewsAgenciesPublicSite/ArticleDetails.aspx?id=2195649&Language=en

KUWAIT, Oct 10 (KUNA) -- State of Kuwait recognized the Republic of Kosovo and would start exchanging diplomatic representations at the Ambassadorial level, government spokesman confirmed Monday.
Minister of state for cabinet affairs Ali Al-Rashed said the government officially recognized the Republic of Kosovo upon instructions of His Highness the Amir Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, and would be exchanging diplomatic representations at level of Ambassadors.
The cabinet, meeting under chairmanship of His Highness the Prime Minister Sheikh Nasser Mohammad Al-Sabah, assigned the foreign ministry to take appropriate measures to bolstering ties with Kosovo, said Al-Rashed.

Kuvajti - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

State of Kuwait

Kuvajti është shtet i pavarur që shtrihet në ekstremin verior të Gjirit Persik, në mes Arabisë Saudite dhe Irakut. Kuvajti është themeluar në vitin 1756, si port natyror dhe qendër tranzite tregtare ndërmjet Indisë, Omanit dhe porteve të Gjirit Persik, pavarësinë e plotë e ka fituar në vitin 1961.

Kommentare sind geschlossen