beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Jemeni njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Jemeni njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmuar dje permes Platformes Sociale Twitter si dhe permes Webfaqes se Ministrisë se ka pranuar notën verbale të njohjes së Kosovës nga Republika e Jemenit. Në notën verbale qie i drejtohet ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, bëhet e ditur se Qeveria e Republikës së Jemenit, nje shtet në ishullin arabikë, të martën më 11 qershor 2013, ka marrë vendim për njohjen e Republikës së Kosovës shtet të pavarur e sovran. Republika e Jemenit është shteti i 100-të qe ka njohur shtetin sovran dhe të pavarur të Kosovës.

Jemeni - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Yemen officially known as the Republic of Yemen, is an Arab country located in Western Asia, occupying the southwestern to southern end of the Arabian Peninsula.

Flag of Yemen

It is bordered by Saudi Arabia to the north, the Red Sea to the west, the Gulf of Aden and Arabian Sea to the south, and Oman to the east. Yemen is one of the oldest centers of civilization in the Near East. Its capital and largest city is Sana'a. Yemen's territory includes more than 200 islands, the largest of which is Socotra, about 354 km to the south of mainland Yemen. It is the only state in the Arabian Peninsula to have a purely republican form of government. Yemen was the first country in the Arabian peninsula to grant women the right to vote. Yemeni unification took place on 22 May 1990, when North Yemen was united with South Yemen, forming the Republic of Yemen.

Kommentare sind geschlossen