beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Guinea-Bissau, shteti i 74-të që e njeh pavarësinë e Kosovës [Updated]

Guinea-Bissau, shteti i 74-të që e njeh pavarësinë e Kosovës [Updated]

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës njoftoi sot se qeveria e Guinea-Bissau në perëndim të Afrikës, ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe ka shpreh gatishmëri për vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve. Guinea-Bissau është shteti i 74-të që e njeh pavarësinë e Kosovës.

Kosova

Ministria e Punëve të Jashtme - Guiné-Bissau njohu Republikën e Kosovës
http://www.mfa-ks.net/?page=1,4,623

Prishtinë, 14 janar 2011 – Republika e Guiné-Bissau e ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe ka shpreh gatishmëri për vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.


Në letrën e njohjes, thuhet se “Presidenti i Republikës së Guiné-Bissau, shkëlqesia e tij z. Malam Bacai paraqet komplimentet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe njofton se autoritetet e Republikës së Guiné-Bissau njohin pavarësinë dhe sovranitetin e Republikës së Kosovës dhe shfaqin dëshirën për të vendosur marrëdhënie diplomatike sa më parë që të jetë e mundshme”.

 

Njohja nga Republika e Guiné-Bissau e Pavarësisë së Kosovës, çon numrin e njohjeve në 74.

Katari - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Guinea Bisau ndodhet në pjesën më perëndimore të Afrikës dhe në perëndim të vendit ka dalje në Oqeanin Atlantik. Guineja Bizare në veri kufizohet nga Senegali ndërsa në pjesën lindore dhe jugore nga Guineja, pjesa perëndimore lagët nga ujërat e Oqeanit Atlantik. Republika e Guinesë Bizare zë një sipërfaqe prej 36,125 km2 dhe thuhet të ketë rreth 1.442.029 banorë. Për kryeqytet ka Bisaun edhe pse ishte paraparë që në brendësi të vendit të ngritje një kryeqytet i ri.

Kosovo Independence News & Weblinks

Kommentare sind geschlossen