beqiraj.de

Tipps, Tools, Treiber, Software und mehr für Desktop und mobile Geräte

Burundi njeh pavarësinë e Kosovës

Burundi njeh pavarësinë e Kosovës

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmuar permes puiblikimit ne Webfaqen "Shtetet që e kanë njohur Republikën e Kosovës" se me daten 28 Tetor 2012 Burundi, një shtet që ndodhet në Afrikën qendrore, ka njohur pavarësinë e Kosovës. Republika e Burundit është shteti i 95-të qe ka njohur shtetin sovran dhe të pavarur të Republikës së Kosovës.

Flag of Burundi

Burundi - Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Burundi ndodhet në pjesën qendrore të Afrikës. Burundi në lindje kufizohet me Tanzaninë, në perendim me liqenin Tanganika dhe Republikën Demokatike të Kongos dhe në veri me Ruandën. Sipërfaqja e Burundit është 27 834 km², ndërsa popullsia e tij është mbi 10 milion banorë. Kryeqytet i Burundit është Bujumbura. Burundi është një nga 10 vendet më të varfëra të botës.

Kommentare sind geschlossen